Tasavvuf'un Aslı, Hakikat ve Marifetullah İncileri

Kalplerin Anahtarı Külliyatı

Tasavvuf'un Aslı, Hakikat ve Marifetullah İncileri

TELKİN-İ ZİKİR


Bir tâlip, Tarikat-ı aliye’ye girmek istediği zaman evvelâ istihâre yapar. İstihâresi kabul edilirse gusül abdesti alır, iki rekât namaz kılar. Namazdan sonra yetmiş kere “Estağfirullah’el-aziym” der, istiğfar eder. Yüz kere “Sübhânellahi ve bihamdihi” tesbihini okur. Allah için bir şeyler tasadduk eder. Sonra mürşidinin huzuruna gelir.

Mürşid ona şimdiye kadar bilerek veya bilmeyerek işlemiş olduğu büyük ve küçük günahlarından, kötü huylarından tevbe ettirir. Üzerinde kul hakkı varsa helâllaşmasını, borçlu ise bir an evvel ödemesini tenbih eder. Ahkâm-ı ilâhî ve Sünnet-i seniye raylarından ayrılmamasını öğütler.

Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz telkinlerinde umumiyetle: “Allah’a ibadet ediniz, şirk koşmayınız. Beş vakit namazınızı kılınız. Allah’a ve Resul’üne ve sizden olan ulü-l emre itaat ediniz...” buyururlardı.

Daha sonra mürşid talibin sağ elinden tutar ve:

“Sana biât edenler, ancak Allah’a biât etmiş olurlar. Allah’ın eli onların elleri üstündedir.”

Meâlinde olan;

Âyet-i kerime’si ile, üç defa “Seyyid-ül İstiğfar” okur. Tâlibin ellerini dizleri üzerine koydurur, gözlerini yumdurur. İsm-i celâl’i sâlikin kalbine telkin yolu ile üç kere zikreder. Tâlip de gösterilen usûl üzere kalbiyle üç kere zikreder. Akabinde duâ edilir.

Bu biât Allah ve Resulü adınadır.


 

Önceki Sonraki

İçindekiler